Loading

34ου Πεζ. Συντάγματος 16, 185 32 Πειραιάς

2104111927

lykoudis@otenet.gr

Για ραντεβού στο συνεργείο: 2104111927
34ου Πεζ. Συντάγματος 16, 185 32 Πειραιάς

5 εντολές οικονομικής οδήγησης Scooter

5 εντολές οικονομικής οδήγησης Scooter

Με τα καύσιμα και κυρίως τη βενζίνη να έχει φτάσει στα ύψη καλό είναι να γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες για να έχουμε χαμηλότερη κατανάλωση και κατά συνέπεια να εξοικονομήσουμε χρήματα στις καθημερινές μας μετακινήσεις με το scooter μας. Οι 5 βασικές εντολές είναι απλές, χωρίς να χρειάζονται ειδικές γνώσεις και καλό είναι να τηρούνται όχι μόνο για την προστασία του πορτοφολιού μας αλλά και του περιβάλλοντος.

1. Δε “γκαζώνουμε” χωρίς λόγο

Η κατανάλωση του κινητήρα αυξάνεται κατακόρυφα αν γκαζώνουμε απότομα, χώρια που η φθορά του μοτέρ είναι μεγαλύτερη ειδικά όταν είναι κρύα η μηχανή. Η εκκίνηση της μηχανής πρέπει να γίνεται ομαλά και στρωτά.

2. Ελέγχουμε τακτικά τη πίεση των ελαστικών

Τουλάχιστον μια φορά το μήνα καλό είναι να ελέγχουμε τις πιέσεις των ελαστικών. Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος αλλά και το πέρασμα του scooter από μεγάλες λακκούβες συνήθως προκαλούν απώλεια πίεσης του αέρα.

3. Αποφεύγουμε την άσκοπη επιτάχυνση ή επιβράδυνση

Οι άσκοπες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις αυξάνουν και αυτές με την σειρά τους την κατανάλωση.

4. Σταθερή & μέση ταχύτητα κίνησης

Όταν βρισκόμαστε σε ανοιχτό δρόμο πετυχαίνουμε μεγάλη οικονομία στο καύσιμο με μια μέση και σταθερή ταχύτητα. Σε πολύ υψηλές ταχύτητες αυξάνεται κατακόρυφα η κατανάλωση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις πολύ χαμηλές ταχύτητες γιατί ο κινητήρας «ζορίζεται» να διατηρήσει την επιθυμητή ταχύτητα και δεν κάνει καλή καύση.

5. Tακτική συντήρηση του SCOOTER

Ποτέ δεν πρέπει να παραβλέπουμε τα τακτικά διαστήματα service γιατί αν δεν αλλάζουμε τα λάδια όταν πρέπει, τα μπουζί, τα φίλτρα κ.ο.κ. επιβαρύνεται η απόδοση του κινητήρα και αυξάνεται η κατανάλωση μαζί με πιθανότητα πρόκλησης κάποιας βλάβης.

Paulkats

Προγραμματισμός Ραντεβού για Συνεργείο
Για προγραμματισμό ραντεβού της μηχανής σας στο συνεργείο καλέστε μας στο: 210 42 23 877 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω:

    Στοιχεία Επικοινωνίας

    Στοιχεία δικύκλου

    Επιθυμητό Ραντεβού

        Yπάρχει πιθανότητα η ημερομηνία και η ώρα που ζητήσατε να μην είναι διαθέσιμη.